Maślankowe ciasto z jagodami i malinami
źródło
składniki
( u mnie na formę 30cm/22cm)
2,5 szklanki mąki
1 szklanka maślanki
3/4 szklanki cukru
3 jaja
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki oleju
cukier waniliowy
0k 200 g jagód ( u mnie jagody i maliny)
składniki
( u mnie na formę 30cm/22cm)
2,5 szklanki mąki
1 szklanka maślanki
3/4 szklanki cukru
3 jaja
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
pół szklanki oleju
cukier waniliowy
0k 200 g jagód ( u mnie jagody i maliny)
Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche składniki w drugiej. Mokre wlać do suchych i wymieszać łyżką, ale tylko tak aby się wszystko połączyło. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto posypać jagody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i piec ok. 30 minut z termoobiegiem. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!
Komentarze
Prześlij komentarz