Sola i mój s.o.s.

4 filety
sok z cytryny
sól
pieprz

sos:
2 łyżki masła
3 łyżki oliwy
2 łyżki dobrego sosu sojowego
1,5 łyżeczki miodu
szczypta płatków chilli
łyżka octu balsamicznego
duży ząbek czosnku
płaska łyżeczka imbiru
ok. 50 ml białego wina

Filety solimy, pieprzymy,skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło z oliwą oraz resztę składników sosu. zagotowujemy, dokładamy filety, przykrywamy, i dusimy ok 4 -5 minut. Posypujemy natką.  Proste i genialne!!






Smacznego!!

Komentarze

  1. rybki to ja dawno nie jadłam, może w piątek zrobię, bo mój L w piątki nie jada mięsa (hmm ryby tak, a dla mnie ryba to też mięcho)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty