Makaron bardzo włoski..
bardzo prosty
bardzo szybki wykonaniu
bardzo smaczny
bardzo włoski
jest makaron Jamiego Olivera. Przepis z książki "Włoska wyprawa Jamiego " znaleziony u Natali
Polecam na szybką efektowną kolacje w miłym towarzystwie:))))
składniki na 2 -3porcje
bardzo szybki wykonaniu
bardzo smaczny
bardzo włoski
jest makaron Jamiego Olivera. Przepis z książki "Włoska wyprawa Jamiego " znaleziony u Natali
Polecam na szybką efektowną kolacje w miłym towarzystwie:))))
składniki na 2 -3porcje
ok 300 g makaronu penne
7-10 łyżek passaty pomidorowej
kieliszek wina czerwonego, wytrawnego
5-7 filecików anchois
garść rodzynek
garść orzechów piniowych ( zastąpiłam słonecznikiem)
3-4 ząbki czosnku
oliwa
sól i pieprz do smaku
3 łyżki bułki tartej, zarumienionej na maśle do posypania
pestki dyni
Na patelni rozgrzałam oliwę , przysmażyłam na złoto czosnek.
Dodałam anchois, rodzynki i pestki słonecznika, smażyłam kilka minut.
Podlałam winem i dodałam passatę pomidorową.
Cały czas mieszając smażyłam wszystko do czasu aż sos zgęstniał.
Doprawiłam solą i pieprzem. Dodałam ugotowany makaron .
Na małej patelni roztopiłam masło, dodałam tartą bułkę i podsmażyłam na złoty kolor.
Tartą bułką polałam makaron, posypałam pestkami dyni. Smacznego!
mniammm, mysle, ze smakuje super:)
OdpowiedzUsuńostatnie zdjęcie mnie utwierdziło w tym, że musi smakować wybornie:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńuwielbiam! jest pyszny ...obłędnie!
OdpowiedzUsuńPrzepiękna miseczka! Bardziej kociołek :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie. Rodzynki i anchois?
Musiałabym spróbować :)