Muffiny czekoladowe, najlepsze!
(składniki na 12 sztuk)
1 1/2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
100 g czekolady gorzkiej
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju
Czekoladę pokruszyć , dodać 1/4 szklanki mleka oraz cukier, rozpuścić na małym ogniu. (NIE zagotować! ). Gdy wszystko się ładnie połączy dodać olej, resztę mleka i jaja. Rozmieszać trzepaczką. Wsypać mąkę , proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać, NIE miksować!
Przełożyć do kokilek do 3/4 ich wysokości. Piec ok.20-25 w 190 st
Muffiny są banalne w wykonaniu, mocno czekoladowe i wilgotne w środku czyli po prostu idealne! PYCHA!
* przepis pochodzi z forum Cin Cin, odgrzebany ostatnio z czeluści starych zapomnianych przepisów
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz