Muffiny czekoladowe, najlepsze!



MUFFINY CZEKOLADOWE
(składniki na 12 sztuk)

1 1/2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

100 g czekolady gorzkiej
1 szklanka mleka
2 jajka
1/2 szklanki oleju


Czekoladę pokruszyć , dodać 1/4 szklanki mleka oraz cukier, rozpuścić na małym ogniu. (NIE zagotować! ). Gdy wszystko się ładnie połączy dodać olej, resztę mleka i jaja. Rozmieszać trzepaczką. Wsypać mąkę , proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać, NIE miksować!

Przełożyć do kokilek do 3/4  ich wysokości. Piec ok.20-25 w 190 st

Muffiny są banalne w wykonaniu, mocno czekoladowe i wilgotne w środku czyli po prostu idealne! PYCHA!


* przepis pochodzi z forum Cin Cin, odgrzebany ostatnio z czeluści starych zapomnianych przepisów











Smacznego!

Komentarze

Popularne posty