Wege kolacja
O tym, że cukinia jest sama w sobie pyszna wiadomo ale nie każdy wie, że w połączeniu z parmezanem nabiera wyrafinowania i elegancji. Lekko, zielono, ciekawie!
Grillowana cukinia z parmezanem
cukinia
tarty parmezan
pomidory
sól morska
zioła prowansalskie
pieprz
czosnek
cukinie myjemy, kroimy w plastry, solimy, grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Tak zgrillowane cukinie układamy na natłuszczonej blasze , posypujemy pieprzem , ziołami i startym parmezanem , obok układamy połówki pomidorów najlepiej podłużnych. Pomidorki solimy , skrapiamy oliwą, octem balsamico, ziołami i posypujemy posiekanym czosnkem. Wszystko zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 200 st. Podajemy ciepłe w towarzystwie sałaty i bagietki. Dobre wino mile widziane.
Smacznego!
Grillowana cukinia z parmezanem
cukinia
tarty parmezan
pomidory
sól morska
zioła prowansalskie
pieprz
czosnek
cukinie myjemy, kroimy w plastry, solimy, grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Tak zgrillowane cukinie układamy na natłuszczonej blasze , posypujemy pieprzem , ziołami i startym parmezanem , obok układamy połówki pomidorów najlepiej podłużnych. Pomidorki solimy , skrapiamy oliwą, octem balsamico, ziołami i posypujemy posiekanym czosnkem. Wszystko zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 200 st. Podajemy ciepłe w towarzystwie sałaty i bagietki. Dobre wino mile widziane.
Smacznego!
pysznie, jeszcze wakacyjnie ;] i ta pieczona cukinia, taak!
OdpowiedzUsuńwpraszam się:) taka kolacja "chodzi" za mną od dawna, ale leń jest silniejszy:P
OdpowiedzUsuńRozumiem kochana i serdecznie zapraszam:))
UsuńWszystko co lubię : ) Naprawdę, nic dodać nic ująć ; )
OdpowiedzUsuńproste, smaczne i do tego to wino ;)
OdpowiedzUsuń