Dziś na śniadanie TOFU
Znam wiele osób , które kompletnie nie wiedzą co zrobić z tofu. Samo w sobie prawie bez smaku. Wystarczy jednak odpowiednio je doprawić a wyczarowują się prawdziwe pyszności. Tofucznica to taka weganska jajecznica. Nie trzeba jednak być weganinem aby zasmakować w tej potrawie. Samo przygotowanie nie sprawi nikomu kłopotu a efektem będziecie mile zaskoczeni bo tofucznica jest rewelacyjna!!
TOFUCZNICA
składniki:
wykonanie:
Cebulkę drobno pokroić i posmażyć na tłuszczu, dodać curry, sos sojowy i pokruszone tofu. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut cały czas mieszając. Posypać płatkami chilli. Zajadać ciepłe z pieczywem, ogórkami kiszonymi lub pomidorkami.
Smacznego!!
TOFUCZNICA
składniki:
- kostka naturalnego tofu
- 1 średnia cebula
- łyżka sosu sojowego
- pół łyżeczki curry
- płatki chilli, szczypta
- sól
- świeżo mielony pieprz
- oliwa lub olej
wykonanie:
Cebulkę drobno pokroić i posmażyć na tłuszczu, dodać curry, sos sojowy i pokruszone tofu. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut cały czas mieszając. Posypać płatkami chilli. Zajadać ciepłe z pieczywem, ogórkami kiszonymi lub pomidorkami.
Smacznego!!
patrząc na to śniadanie, sama nabrałam na nie ochotę :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy takiej nie jadałam, jako weganka, czyż nie jest to dziwne? Koniecznie wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście dziwne Veggie ;-)
UsuńWygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńDla mnie najlepsze jest wędzone tofu i jadam je tylko w japońskich potrawach.
Twoje danie na pewno wypróbuję.
Łał ,ale pysznie!.
OdpowiedzUsuńSmaczne, zdrowe i kolorowe:) Śniadanie idealne.
OdpowiedzUsuńSuper śniadanie! :P
OdpowiedzUsuńJadłam podobną pastę u znajomej, pyszna była :)
OdpowiedzUsuńo mamo... chcę takie śniadanie <3
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę takie na jutro ;-)
OdpowiedzUsuńŚlicznie się prezentuje takie śniadanko.
OdpowiedzUsuń