Dziś na śniadanie TOFU

Znam wiele osób , które kompletnie nie wiedzą co zrobić z tofu. Samo w sobie prawie bez smaku. Wystarczy jednak odpowiednio je doprawić a wyczarowują się prawdziwe pyszności. Tofucznica to taka weganska jajecznica. Nie trzeba jednak być weganinem aby zasmakować w tej potrawie. Samo przygotowanie nie sprawi nikomu kłopotu a efektem będziecie mile zaskoczeni bo tofucznica jest rewelacyjna!!


TOFUCZNICA

składniki:
  • kostka naturalnego tofu
  • 1 średnia cebula
  • łyżka sosu sojowego
  • pół łyżeczki curry
  • płatki chilli, szczypta
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • oliwa lub olej

wykonanie:

Cebulkę drobno pokroić i posmażyć na tłuszczu, dodać curry, sos sojowy i pokruszone tofu. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut cały czas mieszając. Posypać płatkami chilli. Zajadać ciepłe z pieczywem, ogórkami kiszonymi lub pomidorkami.

Smacznego!!

Komentarze

  1. patrząc na to śniadanie, sama nabrałam na nie ochotę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy takiej nie jadałam, jako weganka, czyż nie jest to dziwne? Koniecznie wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie!
    Dla mnie najlepsze jest wędzone tofu i jadam je tylko w japońskich potrawach.
    Twoje danie na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczne, zdrowe i kolorowe:) Śniadanie idealne.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jadłam podobną pastę u znajomej, pyszna była :)

    OdpowiedzUsuń
  6. o mamo... chcę takie śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Ślicznie się prezentuje takie śniadanko.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty