powalentykowe śniadanie


Powalentynowe śniadanie zobowiązuje. Musi to być coś wyjątkowego. Śniadanie, które dziś proponuję to przepyszny budyń z kaszy jaglanej i mleka kokosowego do tego banan, ananas i czekolada. Zdrowe , sycące i pyszne !!!

BUDYN KOKOSOWO JAGLANY Z ANANASEM I CZEKOLADĄ

składniki:
( 2 porcje)

pół szklanki kaszy jaglanej
szklanka mleka kokosowego
1 bardzo dojrzały banan
łyżka miodu

dodatkowo:
ananas lub inne owoce
gorzka czekolada



Kaszę jaglaną dokłądnie wypłukać na sitku i przelać wrzątkiem. Ugotować w mleku kokosowym. Ugotowaną kaszę przełożyć do blendera, dodać pokrojonego banana, miód i zmiksować na gładki krem. Ewentualnie rozrzedzić mlekiem kokosowym lub wodą do pożądanej konsystencji i dosłodzić. Budyń przelać do miseczek , dodać pokrojonego ananasa i kawalki czekolady.

Smacznego !!

inspiracja

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty