powalentykowe śniadanie
Powalentynowe śniadanie zobowiązuje. Musi to być coś wyjątkowego. Śniadanie, które dziś proponuję to przepyszny budyń z kaszy jaglanej i mleka kokosowego do tego banan, ananas i czekolada. Zdrowe , sycące i pyszne !!!
BUDYN KOKOSOWO JAGLANY Z ANANASEM I CZEKOLADĄ
składniki:
( 2 porcje)
pół szklanki kaszy jaglanej
szklanka mleka kokosowego
1 bardzo dojrzały banan
łyżka miodu
dodatkowo:
ananas lub inne owoce
gorzka czekolada
Kaszę jaglaną dokłądnie wypłukać na sitku i przelać wrzątkiem. Ugotować w mleku kokosowym. Ugotowaną kaszę przełożyć do blendera, dodać pokrojonego banana, miód i zmiksować na gładki krem. Ewentualnie rozrzedzić mlekiem kokosowym lub wodą do pożądanej konsystencji i dosłodzić. Budyń przelać do miseczek , dodać pokrojonego ananasa i kawalki czekolady.
Smacznego !!
inspiracja
Mniam, ale pyszności <3
OdpowiedzUsuńhttp://wenus-lifestyle.pl/2015/02/herbata-z-imbirem-rozgrzewajaca-imbir-wlasciowosci/