Sposób na pstrąga
Były kotleciki dla dzieciaczków a teraz coś dla smakoszy- pyszne pieczone pstrągi. Niestety zdjęciami upieczonych rybek nie dysponuję , nie wiem jak to się stało ale po prostu zapomniałam zrobić a rybki zostały błyskawicznie spałaszowane. Zapewniam jednak, że były fantastyczne!
Pstrąg pieczony z rozmarynem
Świeże sprawione pstrągi
czosnek
masło
przyprawa do ryb
papryka ostra
rozmaryn
cytryna(sok i plastry)
sól morska
czosnek
masło
przyprawa do ryb
papryka ostra
rozmaryn
cytryna(sok i plastry)
sól morska
Sprawione rybki nacinamy na całej długości z obu stron.
Skrapiamy cytryną. Masło ucieramy z czosnkiem i solą i taką pastą nacieramy pstrąga. Posypujemy przyprawą do ryb, papryką i rozmarynem. Wszystkie te czynności dotyczą też środka , dodatkowo do środka wkładamy plasterki cytryny.
Tak przygotowane rybki układamy na blasze i pieczemy w 200 st max 40 minut w zależności jakie duże są pstrągi. Pycha:)
Smacznego:))
Skrapiamy cytryną. Masło ucieramy z czosnkiem i solą i taką pastą nacieramy pstrąga. Posypujemy przyprawą do ryb, papryką i rozmarynem. Wszystkie te czynności dotyczą też środka , dodatkowo do środka wkładamy plasterki cytryny.
Tak przygotowane rybki układamy na blasze i pieczemy w 200 st max 40 minut w zależności jakie duże są pstrągi. Pycha:)
Smacznego:))
na pewno smakowaly wybornie:) ja bardzo lubie takie pieczone rybki. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńpyszny ten sposób :)
OdpowiedzUsuńdawno nie było u mnie pstrąga na stole. a blisko mam Złoty Potok, a tam zawsze można kupić tę smakowita rybkę. może przy okazji i ja zakupię i przyrządzę taką rybkę;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
Jak ja lubię takiego pstrąga! Wspaniały.
OdpowiedzUsuńChyba męczy mnie mały głód...
Pstrąg to chyba moja ulubiona ryba:) Jem pstrąga nawet w Wigilię z płatkami migdałów(karpia nie lubię) Twoja wersja bardzo mi się podoba. Zrobię przy najbliższej okazji:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!