Złote talarki czyli jaglane kotleciki


 KOTLETY JAGLANO-KAPUŚCIANE

szklanka kaszy jaglanej
1/4 małej główki kapusty
1 cebula
łyżeczka kminku
sól
pieprz
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
olej
tarta bułka

Kaszę opłukać, ugotować w 2 szklankach posolonej wody.
Kapustę i cebulę poszatkować drobno.
Na oleju podsmażyć cebulę dodać kapustę, smażyć mieszając. Przyprawić.
Gdy kapusta będzie miękka wymieszać ją z przecierem oraz z kaszą jaglaną.
Ewentualnie doprawić do smaku.
Formować (najlepiej mokrymi rękami) kotleciki , obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor.


Smacznego!

 



Komentarze

  1. Coś dla takiego roślinożercy jak ja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Obiad doskonały ,choć mięso przygotowuję również dla rodzinki .

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy przepis, kasza jaglana bardzo mi pasuje do kapusty.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki , ja za kapustą przepadam i najchętniej wszędzie bym ją upychała;-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty