Złote talarki czyli jaglane kotleciki
KOTLETY JAGLANO-KAPUŚCIANE
szklanka kaszy jaglanej
1/4 małej główki kapusty
1 cebula
łyżeczka kminku
sól
pieprz
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
olej
tarta bułka
Kaszę opłukać, ugotować w 2 szklankach posolonej wody.
Kapustę i cebulę poszatkować drobno.
Na oleju podsmażyć cebulę dodać kapustę, smażyć mieszając. Przyprawić.
Gdy kapusta będzie miękka wymieszać ją z przecierem oraz z kaszą jaglaną.
Ewentualnie doprawić do smaku.
Formować (najlepiej mokrymi rękami) kotleciki , obtaczać w tartej bułce i smażyć na złoty kolor.
Smacznego!
Coś dla takiego roślinożercy jak ja :)
OdpowiedzUsuńObiad doskonały ,choć mięso przygotowuję również dla rodzinki .
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja:-)
UsuńCiekawy przepis, kasza jaglana bardzo mi pasuje do kapusty.
OdpowiedzUsuńDzięki , ja za kapustą przepadam i najchętniej wszędzie bym ją upychała;-)
Usuń