Wegański serek z nerkowców



TWAROŻEK Z NERKOWCÓW

200g nerkowców
pół szklanki wody lub więcej
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
sok z połowy cytryny
sól
pieprz najlepiej świeżo mielony
ulubione zioła(tymianek, oregano, szczypiorek, koperek itd)
szczypta wędzonej papryki (można pominąć)


Orzechy zalać ciepłą wodą i odstawić na min. 2 godziny. Odcedzić i zmiksować w blenderze razem z  wodą i resztą składników. Regulować konsystencję dodając więcej wody.




Smacznego!

Komentarze

  1. Już tyle czasu mam w planach takie cudo i ciągle zwlekam, apetycznie wygląda ten Twój serek :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki , zachęcam do eksperymentowania z różnymi dodatkami:-)

      Usuń
  2. jak z nerkowców to musi być pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda wspaniale, można by nałożyć na tortillę zrobić taco

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty