Wegański serek z nerkowców
TWAROŻEK Z NERKOWCÓW
200g nerkowców
pół szklanki wody lub więcej
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
sok z połowy cytryny
sól
pieprz najlepiej świeżo mielony
ulubione zioła(tymianek, oregano, szczypiorek, koperek itd)
szczypta wędzonej papryki (można pominąć)
Orzechy zalać ciepłą wodą i odstawić na min. 2 godziny. Odcedzić i zmiksować w blenderze razem z wodą i resztą składników. Regulować konsystencję dodając więcej wody.
Smacznego!
Już tyle czasu mam w planach takie cudo i ciągle zwlekam, apetycznie wygląda ten Twój serek :-)
OdpowiedzUsuńDzięki , zachęcam do eksperymentowania z różnymi dodatkami:-)
Usuńjak z nerkowców to musi być pyszny:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, można by nałożyć na tortillę zrobić taco
OdpowiedzUsuń